Ћирилица Latinica
10.09.2024.
Политика

Ђуровић: Очајнички трзаји Милатовића

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић под маском бриге за грађане очајнички покушава да доведе у питање њихов економски бољитак и њихову будућност, а све у склопу предизборне кампање, казао је шеф посланичког клуба Нове српске демократије (НСД) Дејан Ђуровић.

„Милатовић је неодговорним понашањем, које је очигледно постала устаљена пракса, наслијеђена од његовог претходника Мила Ђукановића, покушао да доведе у питање економски бољитак и будућност грађана, а све под маском наводне ‘бриге’ за исте.

Оно што свакако треба да релаксира грађане јесте да је овај, по много чему очајнички потез, само дио предизборне кампање и да предсједник Милатовић безуспјешно покушава да глуми оца нације, пошто је титулу предсједника свих грађана изгубио оног момента када се дистанцирао од 222 хиљаде грађана који су гласали против Мила Ђукановића“, поручио је Ђуровић у саопштењу достављеном медијима.

Он је казао да су народни представници у Скупштини Црне Горе прије свега, за разлику од господина Милатовића, озбиљни и одговорни људи, који се не коцкају са њиховим платама и пензијама.

„Скупштина је недавно усвојила сет економских закона који су потребни за почетак примјене програма Европа сад 2, којим је предвиђено повећање зарада свим запосленим у Црној Гори. Законским решењима које је изгласала владајућа већина, предвиђено је, између осталог, укидање дијела доприноса за ПИО на терет послодавца и умањење на терет запослених. Уведена је и нова стопа ПДВ-а од 15 процената која ће уједначено третирати смјештај и храну у угоститељским објектима. Усвојеним законским измјенама предвиђен је, такође, проширен акцизни опсег и уведена акциза на ‘мирна’ вина“, подсјетио је посланик НСД-а.

Сви закони које предсједник државе врати на поновно одлучивање у парламенту, додао је он, биће по најхитнијем поступку поново изгласани, те ће тада Јаков Милатовић бити приморан да их потпише или сноси уставне последице, као и суд грађана, истиче Ђуровић.

„Оно што је заиста комично јесте чињеница да се предсједник Милатовић помало занио у враћању ових закона, па је тако ‘вратио’ законе који му нису ни достављени од стране предсједника Скупштине Андрије Мандића. Било како било, за разлику од Милатовића, парламентарна већина ће омогућити да минималне плате од 1. октобра буду 600 еура за средњошколце, односно 800 еура за високошколце“, закључио је Ђуровић. 

Коментари
RAkun
RAkun: Četnici šta je bilo ?
11.09.2024 07:09
Bastro
Bastro: Četnici sve preduzimaju da zadovolje svoje mentore.Kasnite na našu radost i vašu žalost.
11.09.2024 07:44
Milutin
Milutin: MISLIM DA SU BAŠ VAŠI ZADNJI TRZAJI, MADA POZNAJUĆI POLITIČARE, POSLE OVIH PLJUVANJA OPET ĆETE SE LAGANO UDRUŽITI U KOALICIJU U PODGORICI, SAMO DA NE IZGUBITE FOTELJE.NAŠ PARLAMENT, NIKAD NIJE BIO JADNIJI NEGO DANAS SA RAZNIM LOPATAMA I NIKOGOVIĆIMA.
11.09.2024 11:51
❤💙🤍
❤💙🤍: Mirni ustase nikad vise djukanistan,navikavacete se na istorijsku i Srpsku CG!
11.09.2024 12:44
BRBG011
BRBG011: i mi volimo Beograd ali Crnu Goru vise toliko gdine evo godinama nesnadjen si
12.09.2024 11:55
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar