Ћирилица Latinica
02.09.2024.
Политика

Кнежевић: Причали смо на српском језику да нас читав свијет разумије

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Потпредседник Владе Црне Горе Милун Зоговић и министарка саобраћаја Маја Вукићевић разговарали су данас у Београду са предсједником Србије Александром Вучићем и министрима у Влади Србије о реконструкцији пруге Београд – Бар, као и о формирању заједничке комисије за изградњу ауто-пута који ће повезати Београд са Јужним Јадраном.

На састанку је био и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

– Братски разговор у братској држави на теме: реконструкција пруге Београд – Бар, трећа дионица ауто-пута, фабрика у Беранама, отпис камате Монтекаргу и још много суштинских ствари за Црну Гору и Србију. Причали смо на српском, да нас читав свијет разумије – написао је Кнежевић на Фејсбуку.

Говорећи о прузи Београд – Бар, Вучић је на Инстаграму написао да је то пројекат од значајног интереса, као и да ће ту реконструкцију финансирати Европска унија.

Двије државе раније данас су потписале заједничко писмо Европској комисији, у коме су затражиле новац из додатног фонда ЕУ за развој Заппадног Балкана, како би била реконструисана та пруга.

Када је у питању аутопут Е-763, Вучић је навео да би заједничка комисија требало да ради у циљу конкретизације корака на том пројекту, називајући га „једним од најопсежнијих, најтежих и најсложенијих градитељских подухвата“.

– Овај пројекат представља једну од најснажнијих окосница у регионалном повезивању, а његова реализација ће дати моћан замах развоју не само привреде, туризма, трговине, инфраструктуре, већ и јачању односа између Србије и Црне Горе, као и свих наших сусједа чији ће грађани такође имати огромну корист – додао је предсједник Србије.

Тема разговора је, како се додаје на Инстаграму, била и реализација једног интегрисаног прелаза на постојећем путу у циљу олакшања путног и теретног саобраћаја, као што је већ урађено на станици Бијело Поље када је у питању железнички саобраћај.

– Зато убрзано радимо, како би се ове, готово нестварне визије и снови многих генерација, што прије оствариле – додао је он, преноси Дан.

Коментари
S.P 👆👆
S.P 👆👆: Gledate nam kucu kako gori kojoj ste vatru dali smij te se smijte dok se i vasa ne zapali.
03.09.2024 00:05
Aka 47
Aka 47 : Vidi ovoga novaka adzica sa citatima hahahahahha pihhh
03.09.2024 08:42
Bodin Srbski
Bodin Srbski: Ovo je bio divan susret predstavnika obe Srbije, nase Primorsko-zagorske Srbije (koja u svom sastavu, naravno, ima Srpsku Crnu Goru. tj. Katunsku nahiju) i ekavske Srbije (sa sjedistem u Beogradu). Samo jos da nasa Primorsko-zagorska Srbija i zvanicno dobije taj naziv, a ne ovako da pogresno nosi naziv po Cetinju-Crnoj Gori i biljci crnogorici po kojoj je Cetinje poznato i bice sve u redu!! Zivjela Srbija!!!! 😁😁😁😁😀😀😀😀😀
03.09.2024 09:12
❤💙🤍
❤💙🤍: Mirni ustase,nikad vise milo smrad i lopovska 2006!
03.09.2024 12:23
Za S.P
Za S.P: Cuti govedo rasrbljeno,j... te milo lupez
03.09.2024 12:24
Za Bodina malog Latina
Za Bodina malog Latina: Parizer? Mesni narezak? Zivio ti nama blejo sluganska. Serv.
03.09.2024 12:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar