Ћирилица Latinica
06.09.2024.
Политика

Вукићевић са амбасадором Украјине: Добри билатерални односи

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Маја Вукићевић, министарска саобраћаја, примила је у посјету амбасадора Украјине у Црној Гори, Олеха Херасименка. Она је поручила да смо захвални на неизостајућој подршци Украјине на европском путу наше државе.

"Данашњи састанак потврда је добрих билатералних односа Црне Горе и Украјине. Захвални смо на неизостајућој подршци Украјине на европском путу наше државе. Ви сте примјер дугогодишњег кредибилног партнера и дозволите ми да изразим наду да ће се на територији ваше државе убрзо успоставити мир "- саопштила је Вукићевић, на самом почетку састанка.

Саговорници су размијенили искуства и идеје уско везане за тренутне, отворене пројекте из деомена надлежности Министарства саобраћаја и сагласили се да бојни планови и активности, којима се бави овај ресор, могу бити брже оствариви и кроз различите модлитете сардање са иностраним инвеститорима.

Министарка је нагласила да су партнерски односи, који се реализују механизмима сарадње са страним компанијама улагачима, у првом реду они који се односе на заједнички рад на инфраструктурним пројектима, из области државних путева, сектора жељезнице и авио саобраћаја, али и многи други пројекти овог ресора, нешто на чему треба интензивно радити и у предстојећем периоду, у нади да ћемо кроз већи број конкретних пројеката снажити домаћу економију, у циљу добробити свих грађана наше државе.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar