Ћирилица Latinica
09.09.2024.
Спорт

КК Морнар објавио у једном дану имена шест појачања

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Мјесец и по након што је најавио прва два два појачања, Хрвата Ловра Руњића и Американца Брандена Џенкинса, а због проблема око склапања финансијске нконструкције за предстојећу сезону, Кошаркашки клуб Морнар је у истом дану објавио долазак још шесторице играча – по двојицу америчких и српских кошаркаша, те по једног Канађанина и Хрвата.

Трејвис Иви је 185цм високи плејмејкер који је четири посљедње године провео на колеџу "Рајс" и за разлику од многих кошаркаша из САД није мијењао колеџ. Долазак у Морнар је његово прво појављивање у Европи и ван граница Америке.

Џамари Смит је 24-годишње крило, крилни центар који у Бар долази из Чешке, гдје је прошле године дебитовао када је Европа у питању. У просјеку је биљежио чак 20,7 поена по мечу и 6,7 скокова, а рекорд му је био 27 поена и 12 скокова на једној утакмици.

Џејден Бедиако је 23-годишњи центар који долази из Канаде, за коју је наступао својевремено на свјетским шампионатима у узврасту до 17 и 19 година.

Хрват Ловро Буљевић је 26-годишњи центар који долази из мађарског Дебрецина. Прошле сезоне је био двоцифрен по броју поена (10,8). У својој каријери играо је у Хрватској, Словенији, Босни и Херцеговини.

Алекса Ћубић је 23-годишњи бек који долази из Ужица гдје је прошле сезоне за екипу Слободе одиграо чак 29 утакмица уз просјек од 13,3 поена по мечу. Алекса је 2019. године био репрезентативац Србије на Свјетском првенству за играче до 19 година.

Најзад, српски плејмејкер Илија Ђоковић је огромну медијску пажњу скренуо је на себе када је дебитовао за репрезентацију Србије 2019. године код селектора Алсександра Ђорђевића. Искусан плејмејкер који је у два мандата играо у ФМП-у, Борцу…

Тренер Барана Михаило Павићевић ће вечерас у 18 часова извршити прозивку и почети припреме за нову сезону.

 

www.pobjeda.me 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar