Ћирилица Latinica
18.07.2024.
Спорт

Остварују се снови: Морнар елиминисао Динамо у Тбилсију и пласирао се даље

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Бар вечерас слави. Његов фудбалски прволигаш пише историју. Морнар је у другом кругу квалификација Лиге конференција, након ремија у Тбилисију са фаворизованим Динамом - 1:1

На дебију у Европи (први меч 2:1 на "ДГ арени") Барани су показали да за снове вреиједи живјети. Фудбалери из града под Румијом у другом кругу квалификација надметаће се у дуелима са Радничким из Крагујевца.

Изабраници Зорана Ђурашковића против трофејног ривала су показали бољу и храбрију игру и борбеност у оба меча. Није домаћинима у реваншу помогло ни то што је њихов буџет немерљив у односу на оно чиме располаже наш клуб. Пресудили су воља, жеља и упорност.

Од 20. минута имао је наш тим и играча више, након што је Николоз Угрекелидзе изгубио дуел са сјајним Французом у дресу Морнара, Крисом Ондонгом-Мбаом, и зарадио директни црвени картон.

Барани су након тога почели да раде оно што не знају - да бране гол предности из првог дуела. Извели су домаћи играчи пар опасних напада, али ни то није избацило Морнар из зоне комфора - све до 33. минута када је стигла казна. На врху казненог простора Шкиртадзе је у окрету петом избацио чувара, а први на лопти био је 16-годишњи Салиа и са осам метара закуцао лопту у гол Стефана Поповића.

Опет је Морнар кренуо напријед, опет је тај троугао по лијевој страни - Балша Вукотић, Марко Ђуришић и Милан Вушуровић - са лакоћом пробијао десни бок Динама, али Ондонг у неколико наврата није добио праву лопту, било је и исхитрених шутева.

У наставку је Динамо ушао боље, али већ од 50. до 54. минута Морнар је изборио неколико корнера, Ондонг, па Баошић нису били прецизни након удараца главом. Имао је Морнар, међутим, рецепт, баш као у првом полувремену на "ДГ арени" - брз, покретјив, тактички савршено обучен, одличан у скоку и снажан у дуелу, Француз Ондонг је почињао одбрану већ од гола ривала... Стварале су се прилике за ударац, а прецизан је са 18 метара био Дарко Зорић - љевицом у доњи десни угао за 1:1, у 57. минуту.

Зорић је доживио повреду десне ноге, али је на ногама изишао са терена у 75. минуту, уз честитке и овације саиграча и тренера на купи Барана.

Домаћи су пријетили и након тога - Кавадађани је погодио стативу након корнера у 76. минуту. а Јобашвуили је био непрецизан главом у 89. минуту.

Надоканда је трајала девет минута, а у њој - шансе Ондонга, Марка Ћетковића док је Вељко Трифуновић на дебију у дресу Морнара показао класу, сјајно пробијао по десној страни, али је и пропустио зицер главом са петерца. Штета, јер Морнар је заслужио да слави и у Тбилисију.

ДИНАМО ТБИЛИСИ - МОРНАР 1:1 - ПРВИ МЕЧ 1:2

Тбилиси - Стадион "Михеил Мешки". Судија: Јон Орлич (Молдавија). Стријелци: Салиа у 33. минуту (Динамо), Зорић у 57. минуту (Морнар). Жути картони: Симон и Ломинадзе (Динамо), Дубљевић, Зорић, Вушуровић и Поповић (Морнар). Црвени картон: Угрекелидзе у 20. минуту (Динамо).

Динамо: Макатсарија - Квадађани, Угрекелидзе, Каландадзе, Багратиони - Симон (од 82. Лиминадзе), Осикмашвили (од 82. Самушија), Окријашвии - Салиа (од 56. Тсеткладзе), Шкиртадзе (од 70. Јорбашвили), Сантис (од 57. Кадете).

Морнар: Поповић - Стевановић, Митровић, Баошић, Вукотић - Дубљевић (од 86. Трифуновић), Калуђеровић, Ђуришић (од 86. Киши) - Вушуровић, Ондонг, Зорић (од 75. Ћетковић).

 

Барски портал/Вијести

Коментари
Đaro
Đaro: Boki je pravi lik za organizaciju dočeka fudbalera mornara.Nikada u životu nije pogledao jednu utakmicu.U fudbal se razumije kao Mara u krivi k…c
20.07.2024 07:08
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar