Ћирилица Latinica
22.08.2024.
Култура

Седми Међународни фестивал љубавне поезије "Пјесник - Светионик"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

 

Седми Међународни фестивал љубавне поезије "Пјесник - Светионик" обиљежиће зборник љубавне поезије који у себи садржи сто двадесет и једног аутора са по једном пјесмом. Књига је луксузна, са изузетним графичким дизајном и урађена на одличном папиру. Корице књиге урадила је Ангелина Булатовић Пајовић, сликарка из Бара.

На фестивалу ће се поред ове књиге промовисати још седам књига. Представиће се књиге “Маслинова гора” – Наташе Лечић, “Сан морских валова” – Џемила Битићија и “Тиховању дајем коначиште” – Милада Обреновића, “Цариградски друм” – Братиславa Петровића, “Здравице“ – Милутина Ранковића, “Посљедња воља” – Слободана Б. Ђуровића и “Алт” – Розе Бојанове.

Ове године поред гостију из Бугарске, Македоније, Републике Српске, Србије и Холандије учешће ће у програму узети још четрдесет два аутора из земље, а ту су и естрадни умјетници Здравко Ђурановић, Дамир Марас из Хрватске и Небојша Стевић из Републике Српске. Поред бављења пјевањем, они су и сјајни пјесници. Некaзано ускоро објављује нову књигу љубавне поезије З. Ђурановића.

Нeкaзано ће поред предвиђених промоција и забавних програма своје госте упознати са културно-историјском баштином Бара, обилазећи Стари град Бар, Стару маслину, Кућу маслина, Манастир Рибњак и Саборни храм Св. Јована Владимира. Такође ће своје госте одвести туристичким бродом “Марго” у обилазак Краљичине плаже, Чања и Сутомора. Свакaко и Заграђа, јер је велики дио њих смјештен у "Били Медитеран" газде Пера Селића.

"Поред очигледног задовољства са управо пристиглих пет књига из штампарије, а у издаваштву Некaзано, задовољство је дочекати и угостити пријатеље пјеснике из земље и региона. Овом приликом посебно ћемо промовисати двије књиге које су штампане као награда за освојено прво мјесто у протекла два Светионика, као и управо преведену и објављену књигу сјајне бугарске пјесникиње Розе Бојанове. И ове године стручни жири има пуно посла да одабере и прогласи најбољу пјесму. Аутора те пјесме наградићемо штампањем нове књиге поезије у тиражу двјеста комада, тврдe корице и на квалитетном папиру. Поред тога, посјетиоци ће бити у прилици да уживају у лијепом забавном програму, а наравно, ни овог пута неће изостати гости изненађења. Добро дошли!" – ријечи су Лабуда Н. Лончара, предсједника удружења Некaзано.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar