Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Црна Гора

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

ДАН српског јединства, слободе и националне заставе обиљежава се данас, по трећи пут, у Србији и Републици Српској, а први пут ове године прославља се и  - у Црној Гори и Њемачкој. Уочи празника званичници позивају све припаднике српског народа, гдје год да живе, да на кућама истакну народну заставу - "тробојку".

Посебну честитку грађанима је, обративши се на "Инстаграму", упутио предсједник Србије Александар Вучић.

"Хоћу да свим грађанима Србије честитам празник. Морамо да славимо своју заставу, своју црвено-плаво-бијелу тробојку. Морамо да славимо наше претке, који су нам оставили нашу отаџбину да бисмо умјели да цијенимо будућност наших потомака због којих све радимо. Све оно што смо претходно урадили је само прво полувријеме, пред нама је друго полувријеме великих економских побједа, надам се огромног напретка, а то можемо само заједно, уједињени. Живела Србија и наш народ!"

Централна прослава празника који је успостављен 2020. године у знак сјећања на пробој Солунског фронта, 15. септембра 1918. године, биће одржана у Нишу, у Спортском центру "Чаир", са почетком у 18 часова.

На свечаној церемонији биће интониране химне Србије и Републике Српске, а говориће патријарх Порфирије, предсједник Републике Српске Милорад Додик и председник Србије Александар Вучић. Манифестацију ће пратити и богат умјетнички програм: хорски наступи, рецитовање глумаца, извођење драмских делова.

Допринос прослави овог значајног датума даће и културно-умјетничка друштва са народним ношњама, а све ће бити брендирано у бојама српске заставе. Обиљежавању ће присуствовати и представници парламента, судије, министри, председници општина и градоначелници, представници Срба из региона...

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar