Ћирилица Latinica
06.07.2022.
Туризам

У Чању сезона одлична, попуњеност хотела 70 посто

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

На барској ривијери тренутно борави 11.041 гостију, што је 2,42 пута више него лани у истом периоду. У хотелима одмара 4.187 туриста, или 3,01 пута више него прошле године, а у приватном смјештају њих 6.854, што је 2,15 пута више него лани. У структури гостију страних је 10.240, или 2,32 пута више него лани, а домаћих 617, што је 7,71 пута више него у истом периоду прошле године. Хотелијери у Чању са оптимизом дочекују ову туристичку сезону, након двије лоше године због пандемије. Судећи по досадашњим најавама, ова туристичка сезона требало би да у овом градићу буде једна од успјешнијих.

У хотелу "Pearl Beach Resort" биљеже веома добру попуњеност у овом периоду. Према ријечима директора хотела Емила Кукаља, имају веома добро интересовање гостију из земаља окружења, али и шире. Кукаљ наводи да су најаве за шпиц сезоне такође веома добре.

"Традиционално највећи број долазака очекујемо током јула и августа. Гости су углавном из земаља окружења, из централне и западне Европе, али и из Црне Горе. Ријеч је већином о породицама са дјецом, али има и сениора, као и млађих парова" – каже Кукаљ и наглашава да је ове године велики изазов био обезбиједити адекватну радну снагу.

"Били смо приморани, да осим из Црне Горе, ангажујемо радну снагу из Србије, Босне и Херцеговине, Казахстана, Мексика, Кубе, Грчке, Турске ..." – истиче Кукаљ.

Закупац плаже "Vela Beach&Bar"  у Чању Милан Бабовић потврђује да је сезона добро почела.

"Хотели у Чању су попуњени са преко 70 одсто капацитета. И плажа је пунија него прошле године у овом периоду. Предсезона је била солидна, а сада очекујемо шпиц сезоне и одличну попуњеност. Гости су углавном из региона, а имамо и туристе из Пољске. Генерално, као и ранијих година највише туриста је из Србије " каже Бабовић и додаје да је цијена хотелских аранжмана остала претежно на прошлогодишњем нивоу, док је плажни мобилијар поскупио неких 15 одсто и крећу се од 7 до 15 еура, у зависности на којем се дијелу плаже налази.

(ДАН)

Коментари
Ivke
Ivke: Zahvalite Stevu Novakovicu koji promovise Canj inace ste nula od ugostitelja
06.07.2022 09:08
Canjanin
Canjanin: A sto je taj Stevo Novakovic uradio za Canj... Zauzeo drzavnu imovinu ispred hotela,posjeduje dio plaze koje je najneuredjenije u Canju i puno toga... Taj gospodin radi samo u svom intereau a ne gradjana i mjestana Canja i Bara. HVALA
06.07.2022 11:33
MILOŠ
MILOŠ: To su gosti iz Soko Banje. Stevo ih doveo u Čanj. 🤣😅😆🤣😅😆🤣😅😆
06.07.2022 13:31
Ja
Ja: Znao sam da ovi drugi portalioraju ovako da pisu po citavi dan sam po canju pa u hotele mozda ima ali zato u privatni smestaj obidjipa ces videti da ima 60 posto ljudi od prosle godine amozda i manje
06.07.2022 15:34
Mira
Mira: Svaka cast za porodicu Babovic kako su uredili VELA Beach&Bar plazu i koliko su ulozili znanja, truda i novca da oplemene Canjsku obalu. Njihova plaza ima Plavu zastavu koja koliko ja znam predstavlja najvisi nivo standarda plaza u svetu. Samo napred tako se domacinski radi i gradi.
07.07.2022 03:57
Za miru
Za miru: Lako im je bogami dok glasaju drps i miloču po vaz dugi dan milo-milo!! Čuš babovići???e svaka cast bas
07.07.2022 19:11
angie
angie : Nisam nikada bila u Canju, a kada budem na odmoru u CG obavezno cu otici do tamo autorent-om.
29.06.2023 12:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar