Ћирилица Latinica
25.07.2024.
Политика

Демократе предлажу увођење барске картице: "ЖИВИ БАРСКИ, ЗА ПОПУСТ ЦАРСКИ"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Општински одбор Демократа у Бару изашао је данс у јавност са предлогом да се за грађане Бара уведу картице којима ће остваривати попуст на различите услуге, са циљем олакшања свакодневног живота грађана.

Демократе у саопштењу подсјећају да овакве мјере постоје у Будви и Котору, као одговор на инфлацију и значајно повећање цијена у туристичкој сезони.

"Предлажемо да се коришћењем ових картица попусти на услуге могу остваривати у различитим дјелатностима и то здравственим и специјалистичким установама, продавницама, угоститељским објектима, услугама превоза и сл. Ова картица ће омогућити грађанима да лакше подносе повећање цијена током туристичке сезоне, чиме се повећава њихова куповна моћ и животни стандард, а у крајњем и смањује финансијски притисак", истичу из Демократа.

Кроз "Барску картицу", сматрају Демократе, привредници ће имати прилику да привуку више домаћих корисника.

"То ће допринијети сигурно већем промету али и подршци локалној економији. Картица ће омогућити једнак приступ повољнијим услугама за грађане, чиме се смањује социјална неједнакост. Увођењем „Барске картице“ грађанима Бара би се омогућило да лакше подносе економске изазове и повећане трошкове током туристичке сезоне. Овај предлог унаприједиће квалитет живота грађана, пружити подршку локалној економији и јачати социјалну кохезију", навели су из Демократа.

Они су позвали све релевантне институције, предузетнике и грађане да подрже овај предлог и допринесу његовој успјешној реализацији уз поруку "Живи барски, за попуст царски".

Коментари
Jovanovic Lj.
Jovanovic Lj.: Kotorani imaju povlastice te vrste u toku sezone . Prihvatite nesto sto ide u prilog gradjana jer se svi mjestani ne bave turizmom vec imaju upravo problema tokom turisticke sezone
26.07.2024 15:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar