Ћирилица Latinica
23.07.2024.
Политика

Шеховићу се привиђају четници: "Бошњачки народ затечен одлуком БС да уђе у Владу"

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Ервину Шеховићу, лидеру Социјалдемократа, непретсано се привиђају четници, иако је Дуги свјетски рат одавно завршен а он рођен много након тога. Замјена теза и приписивање шовинистичких и екстемистичких етикета по којима се управо СД и ДПС одликују - другима, није новост за ову политичку структуру. Отуда ваљда и "четничка" брада лидеру Бошњачке странке  Ервину Ибрахимовићу, урађена "фотошопом" на фотографији којом су јуче биле преплављене друштвене мреже. Био је то, несумњиво, вид притиска уочи Главног одбора Бошњачке странке на којој је одлучено да тај субјект уђе у Владу која ће данас бити реконструисана, и то заједно са Новом српском демократијом Андрије Мандића и Демократском народном партијом Милана Кнежевића, које су до сада из парламента подржавале извршну власт.

И док једни коментаришу како се Ибрахимовић "вратио на фабричка подешавања", други истичу како су згрожени јер Бошњачка странка "улази у коалицију са онима који славе осуђене ратне злочинце".

Шеховић је данас оцијенио да "одлука Бошњачке странке да уђе у владу са најекстремнијим ретроградним политичким структурама у Црној Гори, препознатим неријетко и по шовинистичком, антицивилизацијском, тј. антибошњачком наративу, није одлука бошњачког народа, који је, како тврди, у огромном проценту прилично затечен и непријатно изненађен оваквим приступом“.

Политичко партнерство и склапање коалиције са, како каже Шеховић, онима који славе осуђене ратне злочинаце, афирмишу четничко а релативизују антифашистичко и мултиетничко насљеђе, те руше добросусједске односе са Босном и Херцеговином и Хрватском, за убједљиву већину бошњачког народа, којем и сам припада, је апсолутно неприхватљиво.

„И нема тих фотеља и намјештења по дубини и ширини у оваквој популистичко-националистичкој влади, које би такав приступ могле да оправдају“, истиче Шеховић.

Социјалдемократе Црне Горе ће, додаје Шеховић, у оквиру нове, надстраначке политичке понуде у форми Европског савеза, једнако како су то чиниле од 90-тих година до данас, и даље бити поуздан и непоколебљив заговорник и заштитник како грађанских вриједности, тако и интереса свих народа који истински баштине те вриједности.

„Самим тим и бошњачког народа, који је увијек и на сваком мјесту давао, а то ће сигурно чинити и у наредном периоду, немјерљв допринос управо таквој Црној Гори. Због функција нећемо пристајати на продају сопственог и достојанства државе, односно на калкулисање са темељним државотворним вриједностима које досљедно чувамо више од 30 година“, закључио је Шеховић.

Коментари
ARBEN, OSTROS
ARBEN, OSTROS: ZNAO SAM DA BOSHNJACI IDU KAKO VJETAR DUVA. NITI VODA NITI VINO. SHEHOVIQ SVE SI U PRAVO ALI TI SI SHEHU NISI SHEHOVIQ ZATO ISPRAVNO MISLISH SFE
23.07.2024 11:01
Јоцо
Јоцо: Лијеп је овај Ервин с брадом. И прађед му је био четник, па је лијепо што се враћа на фабричка подешавања.
23.07.2024 11:03
🍀
🍀: Ови што свуда виде Четнике, чак и у православним именима од толике заслијепљености не виде балије, вехабије, балисте, усташе...у сопственим народима...
23.07.2024 11:26
Bodin Srbski
Bodin Srbski: Da se razumjemo, Bosnjaci nikada nisu postojali kao narod na ovim prostorima, isto kao sto nisu postojali ni crnjogorci kao nacija!! Medju muslimanima postoje dvije vrste ljudi, jedni su cisti Srbi sa muslimanskim imenima, dok su drugi nastali kao posledicni rezultat mjesanja Srba i Turaka!! I oni su kao sada nacionalni Bosnjaci, a to je ,bas, neka najnovija nacija od prije par godina!! Medjutim, i medju njima ima onih koji mrze svoje srpsko ime od starine, i u tom smislu oni nalikuju mutiranim Srbogorcima koji su sada samo montecrnogorci!! Odavno je poznat fenomen da nas narod daje teske izdajnike koji se iz strasnog kompleksa sto su Srbi najratobornije obracunavaju sa nama Srbima koji se ponosimo svojim etnonimom Srb i imenom Srbin!!! A, te dvije nacije bosnjacka i crnjogorska nacija su mlade siparice koje su htjele, u jednom trenutku neosnovano osokoljene, da nasrnu na nas, pa kada su konacno spoznale da su fantazmagoricne i himericne, povukle su se kao utvare u neke svoje bajkovite pecine i sada tamo placu jer su bez identiteta!! Montenjeri, gasite se kao dotrajali djavolji fenjeri !!!!!!! 😀😀😀😀🤪🤪🤪🤪🤪😂😂😂😂
23.07.2024 12:18
Дух Павла Ђуришића
Дух Павла Ђуришића: Дођи Дамире, нећу ти ништа,
24.07.2024 00:48
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar