Ћирилица Latinica
14.09.2023.
Политика

Вучуровић: Пораженим партнерима ДПС-а није мјесто у новој Влади

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Посланик Нове српске демократије и члан коалиције За будућност Црне Горе, Јован Вучуровић, говорио је о потешкоћама у процесу формирања 44. Владе, а којима доприносе и појединици из „партнерских“ држава

.....

Не престају турбуленције око формирања владе, а очигледно је у све умијешано више ,,играча”.

 

Црна Гора се због издаје народне воље од стране Милојка Спајића, налази у ситуацији да данас на формирање владе удружено утичу западни центри моћи, као и мафија и тајкуни који у власти поново желе Мила Ђукановића или његове сателите како би та хоботница сачувала утицај. А какав је утицај видимо и ових дана, када се потврђује да су судство и тужилаштво главна упоришта криминалне хоботнице Мила Ђукановића. То је и очекивано, јер након 30. августа није било потпуне демонтаже бившег мафијашког режима.

Главне структуре и мрежа тога режима остали су нетакнути и сада тај систем зла покушава да се врати на сцену не на мала, него на велика врата, директно у Владу Црне Горе у коју покушава да их уведе Милојко Спајић. Зато је Црна Гора пред великим изазовом, да се формира влада од оних који су побиједили криминални режим и који це се борити против корупције и криминала, или ће неко силом покушати да инсталира владу у којој ће бити и перјанице криминалног режима Мила Ђукановића. Чудно је и то да поједини западни намјесници као да желе повратак криминалне хоботнице на власт.

Како оцјењујете притиске који долазе од стране појединих западних дипломата, а поводом формирања владе?

Упада у очи овај безобразлук, да политичар из САД, који већ три године одређује ко је пожељан, а ко не да буде у Влади Црне Горе, оптужује некога трећег за мијешање у унутрашње ствари Црне Горе. Ово је чисто насиље над грађанима Црне Горе, које се спроводи од страних намјесника, а све уз пристанак политичких бескичмењака из дијела ПЕС и њихових савезника, којима не смета ово иживљавање над Црном Гором и који не желе Србе и ЗБЦГ у влади, али желе Ђукановића и мафију.

Назире ли се рјешење за актуелну ситуацију?

Има још времена да се ствари врате на почетак и да се дође до договора и формирања владе од оних који су побиједили 30. августа и подржали Јакова Милатовића на предсједничким изборима. Има још времена да се Спајић на тај начин врати у реалност, јер као и у свакој демократској држави, и у Црној Гори треба да владају побједници на изборима, а сигурно не могу и неће владати они који су поражени, а то су Мило Ђукановић и његови сателити.
То је азбука демократије и побједници на изборима владају и у државама из којих долазе Ескобар, Пицула, Билчик и други који пледирају да се мијешају у унутрашње ствари Црне Горе. Међутим, управо од тога колико су политичке елите способне да се одупру намјесницима и колонизаторима зависи и судбина Црне Горе и да ли ће она уопште постати држава.

www.borba.me 

Коментари
Za ovoga
Za ovoga : Oni nijesu porazeni, imaju vise glasova od vas👋👋👋👋👋🇲🇪🇲🇪
15.09.2023 10:06
Don Milo
Don Milo: Pitat će se tebe!
15.09.2023 10:21
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar