Ћирилица Latinica
23.07.2024.
Политика

"Забринутост" лицемјерне амбасаде САД: "Проруске странке ушле у Владу"

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Према оцјени Радија Слободна Европа парламент Црне Горе је данас изгласао реконструкцију владе, која сада укључује двије проруске и једну бошњачку странку. Овим Влада има укупно 32 члана, што је чини најбројнијом у историји парламентаризма Црне Горе, државе са 630.000 становника.

Из Амбасаде су за Радио Слободна Европа рекли да подржавају владу посвећену приступању Европској унији, поштовању евроатлантских вриједности и потпуном учешћу у НАТО-у, која одражава мултикултурни састав Црне Горе.

"Забринути смо због укључивања у Владу странака и челника који не осуђују руску агресију на Украјину, противе се санкцијама Европске уније Русији и чији су поступци у директној супротности са приниципом добросусједских односа"- казали су из Амбасаде за Радио Слободна Европа.

Они су позвали Владу и посланике у Скупштини да остану фокусирани на заједнички циљ придруживања Европској унији и избјегну контрапродуктивна питања која угрожавају тај циљ и изазивају подјеле.

"Као савезник и близак партнер Црне Горе, Сједињене Америчке Државе ће наставити да подржавају и признају конструктивне акције Скупштине и Владе, указујући на активности које су у супротности с евроатлантским вриједностима и угрожавају опипљив напредак ка интеграцији у Европску унију"- навели су из Амбасаде за РСЕ.

Премијер Милојко Спајић је у парламенту у Подгорици рекао да је реконструисана влада гарант стабилности и зрелости.


"Показатељ смо како Срби и Албанци, Срби и Бошњаци, Срби и Црногорци - сви могу заједнички да живе и раде. Бићемо светионик за читав Балкан-" казао је Спајић.

 

 

Коментари
Boki
Boki: SAD s pravom zabrinute.Proruske snage ušle u vladu CG.Upitno je kakav će biti kraj ove i ovakve vlade.
24.07.2024 01:14
Ervin
Ervin: Neka dodje ambasadorka da mi ga prodzara malo. Ja sam cetnik, majko, kokarda mi kaze....
24.07.2024 01:21
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar